Aloe Vera Gel 99,7% 0,94L PRO NATURA
Wszystkie składniki soku z Aloe Vera posiadają niekwestionowane właściwości zdrowotne. Jednak dobrane w idealnych proporcjach i odpowiednio połączonych przez naturę współpracują ze sobą i wykazują właściwości synergiczne. Oznacza to, że naturalny, kompletny sok aloesowy działa szybciej i bardziej skutecznie, niż jego oddzielne składniki. Dla konsumenta niezwykle ważne jest spożywanie soku świeżo wyciskanego czyli w jego naturalnej postaci, nie zaś produktu stworzonego z komponentów, np. ze skoncentrowanego proszku z aloesu z dodatkiem wody (większość "ofert" na rynku).
Aloes jest najbogatszym roślinnym źródłem mukopolisacharydów. Wśród nich wyróżnia się acemannan, określony jako „jeden z najsilniejszych immunomodulatorów pochodzenia roślinnego”. Podnosi on aktywność układu odpornościowego, a szczególnie makrofagów.
Właściowści:
-
wzmocnienie układu odpornościowego;
-
pozytywne oddziaływuje na układ pokarmowy;
-
pomaga regulować trawienie;
-
wspomaga walkę z bakteriami oraz szkodliwymi grzybami i drożdzami w jelitach;
-
dzięki odczynowi na poziomie 5 PH, łagodzi zgage.
BOGACTWO SKŁADNIKÓW ALOESU - Potwierdzono, że miąższ liści aloesu zawiera ponad 140 biologicznych czynnych składników.
Są wśród nich:
- AMINOKWASY - większość aminokwasów endogennych i egzogennych, czyli tych, których organizm sam nie jest w stanie wyprodukować.
- ENZYMY - lipaza, amylaza, celulaza i inne.
- WITAMINY - wszystkie z grupy B włącznie z niewielką ilością witaminy Bl2, kwas foliowy, witamina C, A, cholina.
- ZWIĄZKI MINERALNE - wapnia, potasu, magnezu, fosforu, sodu, cynku, żelaza, manganu, chromu, miedzi oraz germanu.
- NIENASYCONE KWASY TŁUSZCZOWE - kwas linolowy, linolenowy, stearynowy i inne.
- SUBSTANCJE O DZIAŁANIU PRZECIWZAPALNYM - beta-sitosterol, kampesterol, bradykinaza.
- SUBSTANCJE O DZIAŁANIU PRZECIWBAKTERYJNYM - fenole, kwas cynamonowy, lupeol, związki siarkowe.